Victoria sufrida ante Maristas

De volta á competición, xogamos o partido aprazado que tiñamos antes do Nadal. O Rival, Maristas.

Nos atopabámos neste encontro con só un adestramento dende as vacacións de Nadal e con un debut dun novo xogador que comezou a xogar este ano ao baloncesto e no noso clube, que foi Mateo.

Sábado ás 16:00 no Agra 2 era a data e lugar escollido para a disputa dun encontro que prometía ser disputado dado que ámbolos conxuntos só perderan un encontro no que vai de competición. Nova Fase de grupos onde a esixencia cada vez e maior, e calquer erro pode decantar o encontro para calquera equipo.

Comezamos moi ben desplegando un bó xogo, tanto a nivel ofensivo como defensivo, onde a pesar de encaixar canastras por erros defensivos, castigamos moito en ataque ao rival, chegando ao descanso con un +18 arriba.

Á volta do descanso, chegou a tolemia, e nós mesmos nos poñiamos trabas para atacar a canastra contraria obstaculizándonos a nós mesmos e vivindo dentro da zona de ataque, impedindo que puidésemos penetrar a canastra. A defensa, deixou de existir, con erros de marcaxe, asignación e pouco esforzo para recuperar posicións, só os erros nas penetracións do rival fixeron que non lle deran a volta ao marcador que chegamos ir gañando de 25 puntos a falta de 2 cuartos para o remate. Ao final, victoria sufrida 60-50, e con unha lección para aprender:

´´O encontro remata cando o árbitro pita o final´´.

Agora toca volver á rutina e ao traballo, achégase a parte maís dura da competición e necesitamos traballar moito e mellor para que todos poidamos aportar e disfrutar do xogo, e con traballo chegan as recompensas.

Xogaron: Daniel Elexpe, Iago Paseiro, Pablo Fernández, Adrián Patiño, Hugo Salinas, Roque Amado, Juan Tobés, Yago Echeverría, Nico García, Mario Barro, Saúl Camblor y Mateo Lago